Generelt om det nye rapportlayout
Energimærkningsrapporten har fået et nyt rapportdesign, der skal føre til flere konkrete energiforbedringer.
Hvornår lanceres den nye energimærkningsrapport?
Den 1. september 2021 tages det nye rapportformat i brug. Da et energimærke er gyldigt i 10 år, vil de gamle og nye energimærkningsrapporter leve side om side de næste 10 år.
Hvad er nyt i rapporten?
Det er rapportdesignet, der er nyt. På de to første sider af rapporten, er de vigtigste informationer om bygningen og energiforbedringerne nu samlet. Hver energimærkningsrapport vil indeholde de tre bedste anbefalinger til energiforbedringer – hvis der altså er rentable forbedringer.
Hvad er fordelene ved den nye rapport?
Det er blevet mere tydeligt, hvor det kan være mest relevant at energiforbedre, hvad der er gevinsterne for økonomi og klima, og hvordan det konkret kan gøres.
Hvad skal energikonsulenten gøre anderledes?
Rapportens design guider boligejerne bedre end den gamle rapport, så vi forhåbentligt på den lange bane vil få flere energiforbedringer.
Som energikonsulent skal du stort set gøre, som du plejer. Det nye design genereres nemlig automatisk, når du har gennemgået bygningen og indtastet registreringerne. Du skal altid pege på de tre forbedringer, som du mener er de mest relevante – hvis der altså er rentable forbedringer.
Du skal vælge konkrete energiløsninger til de bygningsdele, dine tre energiforbedringer omhandler.
Du skal derefter vurdere, hvor lang tid det tager at gennemføre de vigtigste energiforbedringer